Wednesday, May 16, 2012

It stiri: A sosit Diablo III

A sosit data de 15 mai 2012, si asa cum a promis Blizzard a lansat mult asteptatul RPG Diablo III. Acesta ne poarta la 20 de ani dupa Diablo II, pe taramnul Sanctuary, unde trebuie sa ne luptam cu noi hoarde de demoni si alte creaturi malefice, conduse de Azmodan si Belial.

Si ne putem alege una dintre cele cinci clase de eroi pentru asta: Barbar, Vrajitor, Calugar, Vraci si Vanator (Barbarian, Wizard, Monk, Witch Doctor si Demon Hunter). Inca o data ne regasim in orasul Tristram, si stam de vorba cu Deckard Cain, pentru a ne familiariza cu atmosfera.

Gameplay-ul ce a facut celebra aceasta serie nu s-a schimbat prea mult. Grafica arata bine, si este completata de mediu partial distructibil si de elemente de fizica, insa nu este pretentioasa. Ca si in cazul celorlalte jocuri Blizzard si-a dorit ca acest RPG sa mearga pe cat mai multe sisteme, pentru a avea o piata de desfacere cat mai mare.

Astfel, pentru a juca Diablo III am avea nevoie minim de un procesor dual core (Pentium D la 2.8 GHz sau AMD Athlon64 X2 4400+), 1 GB de RAM, 12 GB liberi pe HDD, si o placa video GeForce 7800GT sau Radeon X1950Pro cu 256 MB memorie. Iar recomandat ar fi un CPU Core 2 Duo la 2.4 GHz sau AMD Athlon64 X2 5600+, 2 GB de RAM, tot 12 GB pe HDD si placa video GeForce GTX 260 sau Radeon HD 4870.

Din pacate Blizzard, sub acoperirea incercarii de a diminua pirateria, a impus o conectare permanenta la Internet pentru a ne putea bucura de Diablo III. Chiar si daca jucam singleplayer. Dar in ciuda acestui fapt jocul a fost atat de dorit, incat a doborat o serie de recorduri la precomenzi.

Si in ciuda pretului de 60 $, o serie de bug-uri au dus la imposibilitatea de a juca Diablo III inca din prima zi, si chiar la inchiderea temporara a server-elor.

No comments:

Post a Comment